≡ Menu

Kaip Jūrinis Konteineris Pavirto į Komfortišką Paplūdimio Namuką

namas is jurinio konteinerio

Turėti namus ant jūros kranto – ne egzotika ir ne prabanga, pasitelkiant nors kiek fantazijos ir praktinių pavyzdžių iš margo pasaulio. Šįkart reportažas – iš Vašingtono pakrantės.
Kai Amerikos valstijose, Sietle gyvenantis dizaineris ir kartu šio projekto rangovas Hartman Kable užsinorėjo būsto ramioje vietoje ir nutolusio toliau nuo kitų namų, jis nusprendė pasistatyti sau paplūdimio namą. Taip smėlėtoje Vašingtono pakrantėje išdygo vadinamasis „SurfShack“ – namelis iš pakartotinai naudojamų laivybos konteinerių.

Kadangi Hartman‘o vizija buvo tvarus būstas, šis konteinerinis paplūdimio namas pastatytas ir įrengtas naudojant tik perdirbtas medžiagas. Langai įmontuoti seni, pašalinti atliekant prekybos centro renovaciją. Mediena, naudojama pastatyti lauko terasą, taip pat buvo regeneruota iš šiukšlių krūvos.

Nors iš išorės atrodo nedidukas, dėka apgalvotų funkcionalių dizaino sprendimų ir elementų Hartman‘o paplūdimio name patogiai gali įsikurti ir gyventi du žmonės.
SurfShack‘as yra pastatytas iš 0,75 pločio ir 1,85 m2 aukščio dvipusio laivybos konteinerio, kurio bendras plotas siekia tik 15 kvadratinių metrų. Įvertinęs, kad konteineris, skirtas ilgai trunkančioms kelionėms jūra, yra labai atsparus, Hartman’as nutarė šią savybę išnaudoti ir paliko konteinerį toks koks yra, visai nepakeitęs jo struktūros.

Kaip bebūtų, interjeras yra sukurtas atsižvelgiant į visas patogaus paplūdimio namo šiuolaikines funkcijas ir savybes. Abiejose konteinerio pusėse, t.y. tose vietose, kuriose buvo konteinerio durys, Hartman‘as sumontavo dideles stiklines duris. Pro jas į paplūdimio namą patenka didžiulis kiekis natūralios dienos šviesos, todėl nereikėjo išpjauti papildomų skylių langams abiejuose jo pusėse.

Konteinerio interjero erdvė yra gana siaura ir maža, tačiau Hartman‘as išsprendė šią problemą įmontuodamas judančius paviršius, kas suteikia didžiulį funkcionalumą formuojant reikiamus baldus ar įrangą ir kartu itin taupant vietą. Vienas plokštės atlenkimas – ir atsiranda lova, sofa, valgomasis stalas ar suoliukas, o taip pat pakankamai vietos lieka ir lentynoms. Kai plokštės ir paviršiai yra užverti vidus atrodo tiesiog kaip tuščias laivybos konteineris. Beje, išsaugoti pirminę, pramoninę konteinerio išvaizdą buvo Hartman‘o tikslas ir viso interjeto vinis. Paplūdimio name taip pat yra įrengta funkcionali virtuvė ir vonios kambarys su dušu, kas suteikia pilną namų komfortą.

6

3

4

5

2

{ 0 komentarai… add one }

Rašyti naują komentarą